1 vit pa dialog, s’ka datë për rinisjen e tij

Që nga 9 nëntori i vitit të kaluar pala kosovare dhe ajo serbe nuk kanë zhvilluar asnjë takim në kuadër të dialogut mes Kosovës e Serbisë, madje negociatat në mes të këtyre dy vendeve nuk pritet të fillojnë deri në pranverë të vitit të ardhshëm, shkruan sot gazeta Zëri.

Po bëhet një vit prejse dialogu mes Kosovës dhe Serbisë është stagnuar. Për shkak të vendosjes së taksës 100% ndaj produkteve serbe dhe boshnjake Serbia e ka pezulluar dialogun me Kosovën, duke e kushtëzuar rifillimin e tij me heqjen e kësaj takse.

Kërkesës së Serbisë nuk i është përgjigjur pozitivisht Qeveria e Kosovës edhe pas thirrjeve ndërkombëtare.

Por largimi i kësaj tarife vlerësohet të jetë sfida e parë për Qeverinë e re, e cila me pezullimin e saj do të mundë t’i jepte mundësi rifillimit të dialogut, i cili aktualisht po shihet si prioritet për bashkësinë ndërkombëtare.