30 persona dergohen në karantinë – u futen ilegalisht në Kosovë

Drejtori i Qendrës për Azil në fshatin Magurë të Lipjanit dhe asaj në fshatin Vranidoll të Prishtinës, Fitim Zariqi, tha për Radion Evropa e Lirë se 31 persona, të cilët në ditët e fundit kanë hyrë ilegalisht në Kosovë, janë vendosur në karantinë, nën dyshimet se mund të jenë të infektuar me koronavirus.

Të gjithë janë migrantë nga shtete të ndryshme, por kryesisht nga Siria.

Zariqi tha se ata kontrollohen vazhdimisht nga ekipet mjekësore dhe se, deri më tash, nuk ka ndonjë rast të konfirmuar me Covid-19, sëmundjen që e shkakton koronavirusi.

Policia e Kosovës, pak ditë më parë, ka ndaluar disa migrantë në Prishtinë, që qëndronin në shtëpi të braktisura.

Sipas Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, në Kosovë, që nga fillimi i vitit, kanë hyrë ilegalisht rreth njëmijë migrantë.

Zariqi tha se prej tyre, rreth 700 kanë kërkuar azil.