36 viktima nga shembja në minierë

36 minatorë kanë mbetur të vdekur si pasojë e shembjes së ndodhur në një minierë në shtetin afrikan të Republikës Demokratike të Kongos.

Zyrtarë nga kompania zvicerane Kamoto, përgjegjëse për minierat në zonë, kanë bërë të ditur se janë vazhduar kërkimet për të mbijetuar nga shembja në minierë.

Ata gjithashtu kanë njoftuar se vazhdimisht janë duke u ballafaquar me problemine madh të minatorëve të cilët futen në miniera në mënyrë ilegale dhe në zona të ndaluara duke rrezik permanent për jetën e tyre.