A është kjo ndarja përfundimtare e mandateve në Kuvendin e Kosovës?

Përfundimi i numërimit të votave nga diaspora ka qartësuar tashmë ndarjen e mandatave për partitë në Kuvendin e Kosovës.

Sipas rezultatit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 6 tetorit në Kosovë, Lëvizja Vetëvendosje do t’i ketë 32 vende në legjislaturën e re.

Lidhja Demokratike e Kosovës do të përfaqësohet në Kuvendin e Kosovës nga 29 deputetë.

Partia Demokratike e Kosovës do t’i ketë 25 vende në legjislaturën e ardhshme, ndërsa 14 vende do të jenë për koalicionin mes Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës dhe Partisë Socialdemokrate.

Nga minoritetet, Lista Serbe, që dirigjohet nga Beogradi zyrtar, do t’i ketë 10 deputetë.

Llogaritjen e numrit të deputetëve e ka bërë njohësi i procesit zgjedhor, Blerim Vela.

Sipas tij, koalicioni mes Nismës Socialdemokrate, Aleancës Kosova e Re dhe Partisë së Drejtësisë nuk e ka kaluar pragun prej 5 për qind për të hyrë në Kuvendin e Kosovës.