Abazoviq flet pasi u zgjodh kryeministër: Drejtësia ka filluar

Kryeministri i sapozgjedhur malazez, Dritan Abazoviq tha se është i kënaqur me zgjedhjet në institucionet e prokurorisë.

“Mendoj se drejtësia ka filluar. Pres surpriza pozitive kur bëhet fjalë për luftën kundër korrupsionit dhe krimit të nivelit të lartë. Prokuroria do të ketë përkrahje të plotë për dhënien e drejtësisë dhe pres mbështetjen e deputetëve në zhbllokimin e institucioneve prokuroriale”, u tha Abazoviq gazetarëve në Kuvend pas seancës në të cilën u zgjodh qeveria e re, transmeton Paparaci.

Siç tha ai, marrëveshja themelore do të nënshkruhet kur shteti dhe Kisha Ortodokse Serbe të pajtohen plotësisht.

“Nuk po bëjmë asnjë dramatizim lidhur me këtë çështje, të gjitha bashkësitë fetare do të kenë trajtim të barabartë juridik. Gjithashtu pres që kjo punë të përfundojë në interes të përbashkët. Nëse më pyesni nëse do ta nënshkruaja Marrëveshjen Themelore e cila është në përputhje me Kushtetutën dhe ligjet e Malit të Zi – do ta bëja”, tha Abazoviq, shkruajnë mediat në Malin e Zi.

I pyetur për mbajtjen e zgjedhjeve brenda një dite, Abazoviq tha se ideja nuk është e re dhe se ai e mbështet atë.

“Jemi mjaft të pjekur që të kemi zgjedhje të përgjithshme si institut. Personalisht do të doja të prezantoj listat e hapura për zgjedhjet parlamentare dhe të kemi një model se si të trajtohen mandatet me regjistrim më të ulët”, theksoi Abazoviq.