Afër 25 mijë familje në Kosovë jetojnë me social, numri më i madh në Mitrovicë

Numri i familjeve që janë përfituese të skemës sociale nuk po zvogëlohet.

Për çdo vit, pothuajse, numri i atyre që përfitojnë nga ndihma sociale sjellët rreth 25 mijë.

Sipas të dhënave të publikuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës,  bazuar në gjendjen e muajit qershor, numri i familjeve që kanë përfituar prej socialit ishte 24 mijë e 767 familje, transmeton Indeksonline.

Sipas këtij raporti, pra mbi 24 mijë familje me gjithsej 100 995 anëtarë, kanë qenë përfitues të kësaj skeme.

Kjo tregon se numri i familjeve që jetojnë me social dhe kushte të vështira ekonomike nuk po ulët.

Ndërsa, prej këtyre afër 25 mijë familjeve, numri më i madh i familjeve me social ishin në komunën e Mitrovicës.

Sipas të dhënave, gjithsej 2,324  apo 9.4% të numrit të përgjithshëm janë familje nga Mitrovica.

Edhe, numri më i madh i anëtarëve ishte në këtë komunë me gjithsej 9,677 apo 9,6 % e numrit të përgjithshëm.

Në Vushtrri janë 1,459 mijë familje që jetojnë me social, pastaj në Gjakovë 1,112 familje, Rahovec 1, 035 e kështu me radhë.

Ndërsa, në Prishtinë, janë 1 mijë e 533 familje që jetojnë nga ndihmat prej socialit.

Me poshtë listën e plotë të komuna, familjet e se cilave jetojnë me social. / Zëri.info

Image