Atentat ndaj presidentit Erdogan? Gjendet bomba e vendosur nën makinën e tij

Në takimin e sotëm të presidentit Recep Tayyip Erdoğan në Siirt është vënë re në momentin e fundit lënda shpërthyese e vendosur nën makinën e një punonjësi policie, transmeton Gazeta Metro.

Ndërkohë që mjeti shpërthyes është shkatërruar nga ekipet e asgjësimit të bombave, policia ka nisur punën për kapjen e të dyshuarve.

Në deklaratë thuhej se objekti ishte përcaktuar të ishte një montim bombë magnetike nën automjet. Me zbulimin e eksplozivit, ekspertët e asgjësimit të bombave u drejtuan në vendngjarje. Ekipet e kanë shkatërruar në mënyrë të kontrolluar eksplozivin. Ekipet e hetimit të vendit të krimit skanuan pajisjen dhe automjetin për gjurmët e gishtërinjve tek të dyshuarit.

Puna e nisur për kapjen e atyre që vendosën eksplozivin vazhdon.

Mësohet se në skuadrën që do të dërgohet si përforcime për programin e presidentit Erdogan të mbajtur sot në Siirt, është përfshirë edhe policia, makina e së cilës është bllokuar me eksploziv. U konstatua se punonjësi i policisë ishte larguar nga banesa për të shkuar në detyrën e lartpërmendur me mjetin e tij personal dhe teksa po merrte nga banesa shokun e tij që do të shkonte jashtë vendit, shoku i tij ka vërejtur se aty ndodhej një objekt.