Bashkësia Islame në Dragash ndërmjetëson faljen e gjakut ndërmjetë tri familjeve

Këshilli i Bashkësisë Islame në Dragash, ka ndërmjetësuar faljen e gjakut ndërmjet dy familjeve të plaguara të Ramiz Rifatit nga fshati Kukajan e Alija ef. Maxhuni nga fshati Glloboqicë nga njëra anë dhe familjës së Zenun Kadrijaj nga Prizreni nga ana tjetër.
Lajmin e ka bërë të ditur Këshilli i Bashkësisë Islame në Dragash, përmes një njoftimi në Facebook, përcjell LAJME365.
”Në këtë akt madhështor pajtimi, asistuan me ndërmjetësimin dhe autoritetin e tyre, kryetari i KBI Dragash z.Driton ef. Qengaj me bashkëpuntorë, dy nënkryetarët e Kuvendit Komunal në Dragash z. Sherif Aga e z. Selami Saiti, komandatin i Stacionit Policor në Dragash z.Shaqir Uka me bashkëpuntor si dhe miqë e dashamirë te të tri familjeve.” thuhet në njoftim.

Njoftimi i plotë:

Në selin e Këshillit të Bashkësisë Islame në Dragash, në një atmosferë vëllëzërore, humane, burrërore dhe mbi të gjitha shumë islame, është ndërmjetësuar falja e gjakut ndërmjetë familjeve të plaguara të Ramiz Rifatit nga fshati Kukajan e Alija ef. Maxhuni nga fshati Glloboqicë nga njëra anë dhe familjës së Zenun Kadrijaj nga Prizreni nga ana tjetër.
Në atmosferë shumë emocionuese dhe me tekbire u zgjatën duart e pajtimit ndërmjet veti, për të qënë faqebardhë para Allahut të Madhërishëm dhe shembull për të mirë para njerëzimit.

Në këtë akt madhështor pajtimi, asistuan me ndërmjetësimin dhe autoritetin e tyre, kryetari i KBI Dragash z.Driton ef. Qengaj me bashkëpuntorë, dy nënkryetarët e Kuvendit Komunal në Dragash z. Sherif Aga e z. Selami Saiti, komandatin i Stacionit Policor në Dragash z.Shaqir Uka me bashkëpuntor si dhe miqë e dashamirë te të tri familjeve.
Duke u zotuar se do të jenë besnik në betimin e dhënë, njezërish u shprehën që nga ky rashtë I dhimshëm por fatmirësishtë pa humbje njerëzore, të ngritet miqësia ndërmjet familjeve në fjalë.
Dragash, 01.04.2021.

U sjediste Odbora Islamske Zajednice u Dragasu u bratskoj, humanoj, junackoj a iznad svega islamskoj atmosferi posredovalo se cinu pomorenja izmedu porodice Ramiz Rifati iz sela Kukuljane I Alije ef. Madzuni iz sela Globocica sa jedne strane sa porodicom Zenun Kadrijaj iz Prizrena sa druge strane.
U veoma emotivnoj atmosferi i sa tekbirima pruzena je ruka pomiraenja izmedu ovih tri porodica da bi bili svijetlog obraza ispred Uzvisenog Allaha i ljep primjer humanizma.
U ovom velicanstvenom cinu pomirenja, asistirali svojim posrednistvom i autoritetom presjednik OIZ Dragas g.Driton ef. Qengaj sa saradnicima, dva potpredsjednika S.O. Dragas, g.Serif Aga I g. Selami Saiti, komandir Policijske stanice Dragas g. Shaqir Uka sa saradnicima kao I prijatelji I dobronamjernici sve triju familija.
Porodice se Jeminom izglasali da ce biti dosljedni pomirenja, i jednoglasno se izglasali da, iz ovog bolnog cina ali hnala Bogu Uzvisenome bez ljudskog gubitka, da se podize prijateljstvo izmedu ovih porodica.

KBI-DRAGASH
E ENJTE
01.04.2021.