Biden apo Putin – kush doli fitues? Ekspertja e gjuhës së trupit analizon dy udhëheqësit, në takimin e tyre të parë si presidentë

Ekspertja e gjuhës së trupit Mary Civiello, e cila është e vendosur në Nju Jork, pa dy udhëheqësit – Joe Biden dhe Vladimir Putin – me një prani të fortë ekzekutive, autoritet dhe gravitacione, por me dy qasje shumë të ndryshme.

“… Të dy dukeshin të sigurt, por kishin stile të ndryshme”, ka thënë fillimisht Civiello, përcjell Telegrafi.

Kur dyshja u përshëndet për herë të parë me një shtrëngim duarsh, ajo vuri në dukje se Biden kishte një buzëqeshje të vogël të përzemërt, një shenjë që ai është “i gatshëm të luajë topin”, ndërsa Putini mbeti me “fytyrë të ngrirë”.

“Putini dukej sikur ky të ishte një marshim i detyruar”, tha Civiello, duke vërejtur se ai “dukej sikur ai do të preferonte të ishte diku tjetër”.

Dhe kjo dinamikë e njëjtë u luajt kur të dy udhëheqësit folën brenda, mendon ajo.

Joe Biden dhe Vladimir Putin filluan takimin e tyre të mërkurën, në një vilë në Gjenevë të Zvicrës.

“Kur ishin ulur, këmbët e Biden ishin drejtuar paksa të drejtuara nga Putini, gjë që është e përshtatshme për dikë që është i hapur duke për të zhvilluar një bisedë”, tha Civiello.

Ajo vuri re se Putini, nga ana tjetër, ishte ulur me këmbët e hapura larg dhe drejt përpara, një sjellje më agresive që sinjalizon se ai është më pak i hapur për të biseduar.

Në gjuhën më të hapur të trupit të Biden, ajo sheh një stil më “fitues dhe bashkëkohor”.

“Sot, ne duam dikë që do të qëndrojë në këmbë dhe është i ashpër, por gjithashtu do të dëgjojë”, ka thënë Civiello.

“Këtë ide e luan mirë Biden në këtë skenë botërore”.

Ndërsa qasja e presidentit rus dukej më e vjetër: “Putini duket sikur është i mbërthyer”, tha ajo. “Unë nuk jam e sigurt që funksionon po aq mirë sa sot ashtu si edhe dy vjet më parë”. /Telegrafi/