Breshëri ka shkaktuar dëme të mëdha në Komunën e Istogut

Komuna e Istogut përmes një postimi nfë facebook ka njoftuar se si pasojë e shiut e breshërit ka pasur dëme të mëdha në kultura bujqësore. Pemë e perime e kultura tjera bujqësore  si dhe në prodhimtarinë organike./lajme365/

Kryetari i komunës Haki Rugova ka formuar komisionin i cili do të bëjë evidentimin dhe vlerësimin e dëmeve në teren të shkaktuara nga breshëri.
Fshatrat me të goditura nga këto reshjet e shiut dhe breshërit janë: Fshati Kovrage, Trubuhofc, Gurrakoc, Tomoc, Llukafc i Thatë, Dubravë.

Gjithashtu Kryetari i Komunës së Istogut ka thënë se do tiu dal në ndihmë fermerëve të goditur aq sa ka mundësi buxhetore./lajme365/

Postimi i plotë: