Caktohet qyteti ku do të zhvillohen Lojërat Olimpike Dimërore 2026

Në ceremoninë e organizuar në Lozanë të Zvicrrës, Presidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Thomas Bach, ka publikuar emrin e qytetit mikëpritës të Lojërave Olimpike Dimërore 2026.

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar ka përzgjedhur qytetin italian Milano dhe Cortina d’Ampezzo që të jenë mikërpitëse e Lojërave Olimpike Dimërore 2026.

Image result for 2026 Winter Olympics

Në garë me Milanon ishte edhe Stokholmi i Suedisë.