Daçiq: Edhe një shtet ka tërhequr njohjen e Kosovës

Ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq pretendon se një tjetër shtet ka tërhequr njohjen e shtetit të Kosovës.

Ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq ka deklaruar se Gana është shteti i 16-të që ka tërhequr njohjen e Kosovës, raportpojnë mediat serbe, transmeton lajmi.net.

Ai ka theksuar se nota ka mbërritur në fundjavë dhe se zyrtarët e Ganës e kanë porositur se do ta respektojnë Rezolutën 1244 por edhe dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës, kur do që të vazhdojë.

“Kjo është një tjetër dëshmi se ne seriozisht punojmë rreth kësaj teme, me mbështetjen e presidentit të Serbisë, po ashtu tregojmë se kjo çështje nuk është e zgjidhur dhe paralajmëroj se deri në fund të vitit do të jenë edhe 3-4 shtete tjera që do të veprojnë njësoj”, deklaroi Daçiq. /Lajmi.net/