Deda: Qeveria e re do të zhvillojë dialog me Beogradin në kapacitet të plotë

Zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare në Kosovë janë të sigurta dhe plotësisht korrespondojnë me opozitën, tha deputeti Ilir Deda nga Alternativa.

Ai tha se qeveria e re do të marrë përgjegjësinë kushtetuese dhe në kapacitet të plotë do të udhëheqë dialogun me Beogradin.

 “Zgjedhjet janë mjaft të sigurta, pasi nuk ka mundësi të krijojë një shumicë të re në Kuvend dhe të gjitha partitë politike kanë kundërshtuar tashmë qeverinë teknike”, tha Deda për Tanjug. I pyetur se si zgjedhjet mund të ndikojnë në zgjidhjen e marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, Deda përkujtoi vendimin e fundit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, sipas së cilës qeveria ka autorizimin e vetëm për të udhëhequr politikën e jashtme, duke përfshirë edhe dialogun me Serbinë. “Zgjedhjet i japin fund gjendjes aktuale në të cilën qeveria nuk deshi të marrë një përgjegjësi kushtetuese. Kështu që qeveria e re, e legjitimuar nga zgjedhjet, në kapacitet të plotë do të mundet të udhëheqë dialogun me Serbinë dhe gjithashtu do të keni mundësi për të krijuar një konsensus më të gjerë në dialog dhe në bazë për një marrëveshje gjithëpërfshirëse paqeje me Serbinë “, tha Deda.