Deklarohet burri i Adelinës,e cila u vra nga vjehrri ditën e shtunë në Zvicër

Të shtunën Bamir T, 56 vjeqar me sa duket ka goditur me thikë nusen e tij, Adelina T. në Pratteln BL. Burri i viktimës përpiqet të kuptoj veprimet e babait të tij dhe pjesërisht e merr atë në mbrojtje.

Në vitin 2015 Adelina dhe Enesi u takuan dhe u dashuruan në Kosovë. Ajo shkoj tek prindërit e tij në Zvicër. Ajo lindi një djalë dhe ata bashkë morën një apartament. Më pak se pesë vjet më vonë, Adelina ka vdekur me thikë në banesën e prindërve të burrit. Autori i dyshuar: Bamir T., babai i Enesit.

Burri i viktimës dhe djali i të dyshuarit flet për atë që ndodhi. Ai është në një vend të sigurt me pjesën tjetër të familjes, duke u përpjekur ta kuptoj dramën. Zëri i tij në telefon është i trishtuar, ai flet ngadalë dhe qartë. Dhe tregon historinë e një dashurie që filloj me lumturinë më të madhe dhe përfundoj me fatkeqësinë më të madhe.

“Në fillim ajo ishte shumë e bukur dhe strehuese për të gjithë”, thotë Enes. “Por kur fëmija lindi, ajo tregoi fytyrën e saj të vërtetë.”Ajo filloi të debatonte me të gjithë, duke hedhur objekte përreth dhe duke u bërë e dukshme ndaj njerëzve të ndryshëm, pretendon ai. Kjo bëri që vjehrrit e saj të vendosnin që ata të dilnin në një apartament të ri.

“Nëna ime ka pasur një dhimbje koke të dhunshme çdo ditë për dymbëdhjetë vjet. Babai im ka dhimbje dore dhe kthehet në shtëpi nga puna në mbrëmje. Ata janë të moshuar, ata thjesht duan të pushojnë pas punës. Kështu që ata na thanë të kërkojmë apartamentin tonë, që të mund të jetonim ashtu siç donim ”, kujton Enesi.

Ai kurrë nuk e kuptoi pse gruaja e tij po kalonte një ndryshim të tillë të humorit. Ai dyshoi se ajo e kishte përdorur atë për të qëndruar në Zvicër: “Kur fëmija lindi, ajo ndihej e sigurt dhe tregoi se kush ishte me të vërtetë.”

Adelina dhe Enesi e gjetën apartamentin e tyre së bashku, vetëm rreth 100 metra larg. Por edhe pasi ishin shpërngulur, ata nuk ishin të qetë, sic thotë Enesi: “Adelina vazhdonte të shkonte, duke iu bërtitur prindërve të mi, duke i fyer dhe kërcënuar ata”.

Adelina u mërzit veçanërisht nga fakti se, për mendimin e saj, se ne nuk kishim para.

“Ajo shpesh më thoshte: Ne jetojmë në Zvicër. Të gjithë kanë shumë para këtu. Ajo mendoi se kam bërë më shumë sesa kam thënë dhe ua dhashë disa prej atyre prindërve të mi”. Fqinjët konfirmojnë se Adelina shpesh është bërë e zhurmshme me vjehrrit e saj dhe se gjithmonë ka qenë për para.

Për të fituar më shumë para, Enesi tha që po kërkonte një punë për Adelinen. Pas tre muajsh ajo doli nga atje. “Ajo filloi një luftë,” shpjegon Enesi.

Nëna e tij duhej të kujdesej për fëmijën, sepse ai, Enesi, kishte punuar gjithmonë 100 përqind. “Ndonjëherë ajo thjesht ikte pa e ditur askush se ku ishte”.

Në një moment u bë e mjaftueshme për burrin e saj. Në fillim të qershorit, ai shkoi për të parë një avokat divorci. Ai nuk i tregoi familjes për këtë. Në fund të javës së kaluar, ai u përball me gruan e tij dhe i tha asaj se donte një divorc. Meqenëse ajo u tërhoq plotësisht, e sulmoi dhe e kërcënoi përsëri, Enesi përshkruan këto momente.

Të shtunën në mëngjes, Adelina shkoi tek prindërit e Enesit. Po kërkonte një luftë me vjehrrin. Djali i saj dhe vjehrra ishin gjithashtu atje, por dolën shpejt jashtë. Fqinjët e dëgjuan Adelinën duke bërtitur. Rreth mesditës, policia njoftoi se ajo kishte qenë viktimë e një krimi të dhunshëm. Enesi nuk e di se çfarë ndodhi në mes. “Unë mendoj se ajo mendoi se prindërit e mi më detyruan të divorcohem. E cila nuk është aspak e vërtetë – ata as nuk dinin për këtë! Babai im ishte personi më i dashur. Ai ka punuar këtu si kopshtar për 36 vjet, ka dhuruar shumë dhe ka ndihmuar njerëzit me kopshtet e tyre falas. Në Kosovë ai madje ndërtoi një shtëpi për një person të pastrehë, “thotë Enes.

Ai dyshon se gruaja e tij sulmoi babanë e tij dhe më pas situata u përshkallëzua. Por ai nuk dëshiron ta mbrojë babanë.

“ Sigurisht që kam dashur të bëj një divorc. Por unë ende e dua atë sepse ajo është nëna e djalit tim. Asnjëherë nuk duhet të kishte mbaruar kështu”, thotë Enesi. /indeksonline/

Tags: ,