Deliu-Kodra: Fjalimi i djeshëm i Gërvallës shënoi një ditë turpi për Kosovën

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu – Kodra ka mbajtur sot konferencë për media ku ka kritikuar qasjen e Qeverisë Kurti, presidentes Osmani dhe kryediplomates Donika Gërvalla.

Deliu-Kodra ka thënë se pushtet i ri udhëhequr nga Vetëvendosje, i cili po mendon që gjithçka në Kosovë fillon me ta, ka hequr dorë nga politika e jashtme e Kosovës, e ka suspenduar atë, duke e shndërruar në politikë të brendshme dhe në mekanizëm të thashethemeve.

“Ky pushtet është larguar nga politika e jashtme e koordinuar me miqtë tonë perëndimor dhe është përafruar me narracionin e Rusisë dhe Serbisë. Imazhi që këta qeveritarë, këta mohues të shtetit tonë janë duke portretizuar nëpër botë për vendin, është një Kosovë pa histori, pa shpalljen e pavarësisë, pa Kosovën e njohur nga 117 shtete, pa Kosovën e anëtarësuar në mbi 60 organizata ndërkombëtare, pa UÇK-në, pa luftën tonë çlirimtare, pa sakrifica, pa suksese dhe pa vlera shtetërore. Ministrja e Jashtme e Kosovës, e verbuar nga inatet politike nuk tha asnjë fjalë për njohjen e Kosovës nga Izraeli. Këshilli i Sigurimit është terren për afirmim të shtetësisë së Kosovës dhe jo përkrahje të naracionit rus dhe serb për Kosovën. Pa ia kërkuar askush, Donika Gërvalla-Schwarz  foli zi e terr në sytë e botës së si Kosova është e pushtuar nga krimi dhe korrupsioni.”, ka thënë ajo.

Ajo duke thënë se fjalimi i djeshëm i Gërvallës shënoi një ditë turpi për Kosovën, që sipas saj u orkestrua nga Qeveria e saj në Prishtinë, ka theksuar se çdo e arritur e Kosovës në politikën e jashtme është meritë e miqve ndërkombëtarë me në krye Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“Nëse ata përpiqen t’i mohojnë të arriturat e PDK-së në shtetndërtimin e Kosovës, të paktën të mos sillen naiv duke mohuar meritat e qytetarëve, miqve ndërkombëtarë dhe përqafojnë pa vetëdije narracionin serb dhe rus në marrëdhëniet ndërkombëtare.”, ka përfunduar Deliu-Kodra.