Disa mjekë dhe infermierë nga Italia mbërrijnë në Shqipëri

Një epik mjekësh dhe infermierësh nga Italia kanë mbërritur në aeroportin e Rinasit për t’i ardhur në ndihmë Shqipërisë për situatën e COVID-19.

Task forca e Emergjencave Civile italiane e përbërë nga gjashtë ekspertë do të zhvillojë një veprimtari dypalëshe për një periudhë 14 ditore në Shqipëri.

Grupi i ekspertëve do të zhvillojë veprimtari konsulence dhe do të ndihmojë me qëllim formimin e veçantë të homologëve shqiptarë për çështje që kanë të bëjnë me aspektin shëndetësor specifik në diagnostikimin dhe luftën ndaj Covid-19.

Krahas grupit të mjekëve dhe të infermierëve, me avionin e Guardia di Finanza në ndihmë të mjekëve ka ardhur edhe një sasi prej 500.000 maskash kirurgjikale të llojit II, dhuratë e strukturës së Komisarit të Jashtëzakonshëm Arcuri prodhimi i të cilave është autorizuar nga Instituti i Lartë italian i Shëndetësisë.

Grupi i mjekëve i përbërë nga një mjek urgjence, një anestezist dhe nga një funksionar i Emergjencave Civile të Qarkut të Puglia-s, nga një mjek dhe një infermier urgjence i Qarkut të Lombardisë, një mjek infeksionist i Qarkut të Lazio-s dhe nga një infermiere urgjence e Qarkut të Piemontes) u prit nga Ambasadori i Italisë në Shqipëri,  Fabrizio Bucci, dhe nga Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale,  Ogerta Manastirliu.