‘’Dy nxënës nuk do të vijnë më në shkollë’’, shkrimi prekës i mësuesit nga Ferizaj

Braktisja e Kosovës për një jetë më të mirë nëpër Evropë ka radhitur një të keqe tjetër të vendit te ne, në mesin e shumë të këqijave që sjell kjo dukuri. Duke braktisur Kosovën, po ulet numrin i nxënësve dhe kjo normalisht që i prek mësuesit si këtë nga qyteti i Ferizajt, arsimtarin Zymer Haliti.

Halitit ka shprehur shqetësimin e tij për këtë dukuri dhe njëherësh ka treguar dhimbjen se si dy nxënës të tij ikën drejt Gjermanisë për një jetë më të mire dhe banka mbeti zbrazët.

Ai thotë se ndërsa mban mësimin bëri pyetjen e zakonshme nëse mungon ndonjë nxënës në orë mësimi dhe nxënësit tjerë i treguan se si mungojnë vëlla e motër pasi kanë ikur nga Kosova.

Arsimtari më tej tregon se si disa nxënës të tjerë i kanë thënë se do të shkojnë së shpejti edhe ata, ndërsa shtron pyetjen se çfarë po bën shteti për të parandaluar këtë dukuri.

Shkrimi i mësuesit nga Ferizaj:

DY NXËNËS S’DO TË VIJNË MA NË SHKOLLË ARSIMTAR…!

Ishte ditë e hënë, java e tretë e këtij shtatori. Si çdo ditë që shkoj në punë, si mësimdhënës i gjuhës shqipe…!Por, kjo ditë apo kjo orë sikur më lëndoi shumë, jo vetëm mua, por edhe kolegët tjerë.

Sapo shkova në klasën e tetë, i përshëndeta të gjithë dhe u ula të shkruaj orën. Dikur i pyeta nxënësit kujdestarë.

-Kush mungon ? Ata pa një pa dy më thonë! Arsimtarë dy nxënës (vëlla e motër) s’ do të vijnë ma në shkollë…!Në fillim u habita, pa ditur arsyen !?Por, ata shpejt më treguan se këta dy nxënës kanë shkuar dje për Gjermani dhe s’do të jenë ma me ne, s’do të vijë ma në shkollë…Dy karrige edhe sot mbetën bosh…!Ka shkuar arsimtar edhe ajo.. e së shpejti do të shkojnë edhe kjo, edhe ai…!

Çdo ditë po thuaj në Kosovë po boshatisën shkollat, fshatrat, qytetet duke u larguar familje e individ e duke shkuar apo ikur për në perëndim..!? E udhëheqësit tanë çfarë bënë për këtë dukuri…!?

Zymer Haliti, arsimtar…! / KultPlus.com