Dy zyrtarë të Shërbimit Korrektues dalin pozitivë në Covid-19

Shërbimi Korrektues i Kosovës njofton se me Rekomandim të Departamentit Shëndetësor të Burgjeve, IKSHPK ka kryera analizë për 31 zyrtarë korrektues të Qendrës së Paraburgimit në Mitrovicë, me ç` rast kanë rezultuar pozitivë vetëm dy zyrtarë korrektues.

“Të njëjtit janë liruar nga detyra për t’u vendosur në vetë-karantinë”, thuhet në kumtesë.

Tutje, theksohet se “Pas gjithë kësaj, edhe pse nuk ka pasur ndonjë indicje që dikush nga të burgosurit të është prekur nga Covid 19, SHKK së bashku me Departamentin e Shëndetësor të Burgjeve ka bërë kërkesë IKSHPK–së për testimin e 48 të burgosurve të kësaj qendre”.

“Shërbimi Korrektues i Kosovës përmes mekanizmave të brendshëm është duke vazhduar realizimin e detyrave të cilat dalin nga plani operativ “Corova Virus”, me ç`rast njofton opinionin publik se çdo gjë është nënë kontrolle dhe nuk ka nevojë për panik”, përfundon njoftimi. / Koha.net

Tags: ,