Edhe Thaçi përshëndet miratimin e Ligjit për simbolet kombëtare në Mal të Zi

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka përshëndetur miratimin e Ligjit për simbolet kombëtare në Mal të Zi, duke pohuar se në çdo shoqëri demokratike është shumë e rëndësishme që asnjë individ apo grup, të mos mbetet i margjinalizuar, i harruar apo i përjashtuar prej saj.

“Si President i Republikës së Kosovës e uroj Malin e Zi dhe gjithë bashkëkombësit shqiptarë në këtë vend fqinj, të cilët me shekuj të tërë e ruajtën identitetin tonë kombëtar”, ka shkruar Thaçi.

Postimi i Thaçi në Facebook:

Miratimi i Ligjit për Zgjedhjen, Përdorimin dhe Shfaqjen Publike të Simboleve Kombëtare nga Kuvendi i Malit të Zi është lajm i mirë për të gjitha komunitetet që jetojnë atje.

Ky vendim e forcon edhe më shumë multietnicitetin dhe ndjesinë e përkatësisë së çdo qytetari në Mal të Zi.

Në çdo shoqëri demokratike është shumë e rëndësishme që asnjë individ apo grup të mos mbetet i margjinalizuar, i harruar apo i përjashtuar prej saj.

Si President i Republikës së Kosovës e uroj Malin e Zi dhe gjithë bashkëkombësit shqiptarë në këtë vend fqinj, të cilët me shekuj të tërë e ruajtën identitetin tonë kombëtar.