Familja kosovare kërkon azil në Suedi për djalin e sëmurë

Diell Istogu është vetëm 1- vjeçar. Dhoma e tij në një azil refugjatësh është e mbushur me instrumente që e mbajnë gjallë. Ka 4 muaj që prindërit e tij kanë kërkuar azil për të jetuar në Suedi.

Ata thonë se në Kosovë djali i tyre nuk mund të merrte dot trajtimin për sëmundjen e rëndë që e ka, e që është dëmtim serioz i trurit, raporton KTV.

Por, Kosova sikurse edhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor konsiderohen të sigurta, dhe Suedia nuk u jep azil shtetasve të tyre. Janë shumë të rralla rastet kur jepet azil me motive humanitare.

Këtë të martë, 8 parti parlamentare janë takuar për të diskutuar azilin humanitar, dhe gjysma e tyre pajtohen që si në rastin e Diellit, familja duhet ta marrë azilin.

Nëna e fëmijës beson se sikur të ishin ende në Kosovë, djali nuk do të ishte gjallë. Familja e re kosovare beson që shteti suedez do të dëgjojë lutjen e tyre për të vazhduar qëndrimin atje.