Hakerët sulmojnë WhatsApp-in, thirrja e kompanisë

Disa hakerë kanë instaluar në distancë një softuer mbikëqyrjeje në telefona dhe pajisje të tjera duke e bërë kështu WhatsApp shumë të cenueshëm.

WhatsApp, që është në pronësi të Facebook, tha se sulmi kishte në shënjestër një “numër të zgjedhur” të përdoruesve dhe ishte orkestruar nga “një aktor i avancuar kibernetik”.

Sulmi u zhvillua nga firma izraelite e sigurisë NSO Group, sipas një raporti në Financial Times.

Të hënën WhatsApp u bëri thirrje të gjithë përdoruesve të saj 1.5 miliardë që të përditësojnë aplikacionet e tyre si një masë paraprake shtesë.

Sulmi u zbulua së pari në fillim të këtij muaji. /Top Channel/