Holandezi Van Dijk: Kosova nuk duhet të shkojë në Spanjë me ato kushte

Ministria e Punëve të Jashtme në Spanjë ka hartuar një protokoll të veçantë për ndeshjen ndaj Kosovës që do të zhvillohet në fund të këtij muaji.

Disa nga pikat kryesore janë këto:

1. Kosova të mos cilësohet si vend sovran.

2. Himni i Kosovës të konsiderohet si muzikë.

3. Flamujt e dy shteteve të mos vendosen afër njëri tjetrit.

Holandezi Stefan van Dijk i cili jeton në Kosovë që disa vite, thotë se ‘dardanët’ nuk duhet të udhëtojë në Spanjë me këto kushte.

“Është e vertetë (dhe dyshoj) që Kosova do të luaj ndaj Spanjës pa flamur dhe himn. Ashtu nuk duhet të udhëtojnë fare. Më kujton ditët kur Kosova nuk lejohej të luaj me simbolet shtetërore, veç pse nuk i pëlqente Serbisë. Nuk duhet të kthehemi prapa në marrëzi” ka shkruar van Dijk në Twitter.