Hoti tregon se kush do të udhëtoj të enjeten në Bruksel për dialogun me Serbinë

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti ka thënë se dialogu Kosovë-Serbi nuk është i karakterit teknik por atij politik.

Këto komente Hoti i bëri në konferencën e sotme me kryetarin e Partisë Demokratike në Shqipëri, Lulzim Basha, teksa njoftoi se të enjten në Bruksel do të udhëtojë Koordinatori i Qeverisë së Kosovës për procesin e dialogut.

“Ky proces ka filluar pas më shumë 20 muajsh. Ditët e para e kemi qartësuar platformën tonë dhe kemi komunikuar me të gjithë. Është etabluar pozicioni i Kosovës në këtë proces dhe është mirëkuptuar nga partnerët tanë ndërkombëtarë. Qëllimi final është vetëm njohja reciproke dhe normalizimi i marrëdhënieve. Dialogu është vetëm politik. Të enjten është një takim në Bruksel ku do të jetë Koordinatori për Dialog – të cilin do ta emëroj së shpejti – për të draftuar marrëveshjen finale për njohje reciproke”, ka deklaruar Hoti.

Kryeministri theksoi se nuk do të ketë dialog teknik, por vetëm politik për njohje reciproke./Telegrafi/