I refuzohet kërkesa për zgjedhje të jashtëzakonshme në tërë LDK’në, deklarohet për media Sejdiu

Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) po mban Kuvendin Zgjedhor për kryetarin e ri të partisë, raporton Gazeta Express.

Me këtë rast, ish-kryetari i LDK’së, Fatmir Sejdiu, ka kërkuar sot zgjedhje në të gjithë strukturat e LDK’së, por që kërkesa e tij është refuzuar.

Sejdiu ka pasur kritika për këtë subjekt, e për statusin e LDK’së, që sipas tij ia ka zënë frymën LDK’së dhe ka degjeneruar proceset zgjedhore.

“Nuk janë respektuar rregullat statutare që ka LDK’ja. Po bëhen dy vjet në verë që LDK’ja ka pasur një proces zgjedhor, ka zgjedhur kryetarin e saj, dhe nuk ka lejuar një proces të votimit të fshehtë të kandidatëve, kjo nga frika e rezultatit për votat e fshehta. Ne kemi statusin që ia ka zënë frymën LDK’së dhe e ka degjeneruar, sidomos në proceset zgjedhore. Kanë dërguar lista kush do të jetë delegatë nëndege dhe në Kuvend. LDK’ja ecjen e saj do të duhej ta zhvillonte në bazë të një procesi zgjedhor ferr që do të zhvillohej”, ka deklaruar ai.

Sejdiu ka treguar edhe për propozimet që i ka dhënë sot në Kuvendin Zgjedhor.

“Unë kërkova që të futet në rend ndërtimi i një trupi punues që do të merrej me hartimin e dokumenteve bazike, dhe me atë pjesë të dokumenteve të rëndësishme, duke filluar nga një deklaratë politike, e pastaj trupi të merrej edhe me çështjet e statusit të LDK’së. Unë në janarin e vitit 2021, saktësisht më 30 janar, 11 faqe tekst i kam dorëzuar pas debatit që kam pasur për ndryshimet në status”, ka shtuar ai./Express/

Tags: