Instituti i Shëndetësisë bën thirrje për kujdes në ushqim gjatë verës

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës bën thirrje që qytetarët gjatë sezonës së verës të kenë kujdes gjatë konsumimit të ushqimit, pasi munden të helmohen.

IKSHPK me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, thotë se nuk duhet të hani ushqim çdo kund.

“Qytetarë të nderuar!Jemi në sezonin e verës! Kujdes gjatë gatimit, ruajtjes dhe shpërndarjes së ushqimit”.

“Kujdes! Mund të jeni pre e helmimeve me ushqim! Mos hani ushqim, pakujdesia shkakton epidemi me rrezik për jetën e qytetarëve”, shkruajnë nga IKSHPK.