INTERPOLI i përgjigjet ftesës së Iranit për Arrsetimin e Donald Trump-it

Policia Ndërkombëtare (INTERPOL) ka njoftuar se nuk do të marrë parasysh kërkesën iraniane për të ndjekur Presidentin e SHBA-ve, Donald Tramp dhe 35 vetë të tjerë të cilët Teherani i konsiderojnë përgjegjës për vrasjen e komandantit të vdekur të forcave të Kuadsit, Qasem Solemani.

Sipas mediave ndërkombëtare, përcjell Lajme365, Një zëdhënës i INTERPOL-it, tha për RIA Novostin e Rusisë të hënën, se duke konsideruar kërkesën iraniane, që prek 36 vetë, duke përfshirë zyrtarët ushtarakë dhe politikë në Shtetet e Bashkuara, është i papërputhshëm me kushtetutën e organizatës.

Zëdhënësi shpjegoi se artikulli i tretë i këtij dokumenti pengon INTERPOL të marrë çdo hap që ka një karakter politik, ushtarak, sektar dhe etnik, duke shtuar:
“Kur një kërkesë e tillë do të drejtohet në Sekretariatin e Përgjithshëm dhe nëse ndodh kjo, nuk do të konsiderohet nga INTERPOL-i, në përputhje me kushtetutën dhe rregullat e saj.

Gjenerali, Qasem Solemani, u vra në një grevë vëzhguesish të kryer nga ushtria e SHBA jashtë Bagdadit në natën e 3 janarit, 2020.
Komandanti i Forcave të Kuadit të vdekur po udhëtonte gjithashtu me nënkomandantin e njësive të Mobilizimit Popullor, Abu Mahdi Al-Mohandis, i cili u vra gjithashtu në grevën e avionit ndërkombëtar të Bagdadit./lajme365.com