Ja sa ka ndryshuar kryesia e PDK-së me atë të kaluarën

Partia Demokratike e Kosovës tashmë e ka zgjedhur kryesinë e re të partisë, raporton Gazeta Blic.

Në kryesinë e re të PDK-së do të mungojnë disa nga figurat kryesore të partisë.

Kryesia e kaluar me kryetar Kadri Veseli, brenda saj kishte shumicën e deputetëve të Partisë Demokratike të Kosovës – gjë e cila nuk shihet në kryesinë e re.

Ndër të tjera, Sami Lushtaku nuk do të jetë më pjesë e Kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës.

Mësoni cilët emra ishin në kryesinë e kaluar;

Kadri Veseli

Abelard Tahiri

Bajrush Xhemaili

Bedri Hamza

Betim Gjoshi

Blerta Deliu

Donjet Bislimi

Eliza Hoxha

Elmi Reçica

Enver Hoxhaj

Ganimete Musliu

Fehmi Mujota

Floretë Zejnullahu

Hajredin Kuçi

Ilir Kurtishi

Luljeta Veseli-Gutaj

Memli Krasniqi

Migjen Kelmendi

Muzafer Shala

Safete Hadërgjonaj

Sami Lushtaku

Shaqir Totaj

Uran Ismaili

Valdete Idrizi, dhe

Xhavit Haliti

Emërimet e Kryesisë së PDK-së, më 22 janar 2020:

Uran Ismaili – Sekretar i Përgjithshëm i PDK-së;

Agim Aliu, nënkryetar;

Shaqir Totaj, nënkryetar;

Donjet Bislimi, nëkryetar, sipas funksionit- Kryetar i RDK

Abelard Tahiri, Udhëheqës i Departamentit për Çështje Organizative;

Betim Gjoshi, Udhëheqës i Departamentit për Çështje Elektorale;

Blerand Stavileci, Drejtor Ekzekutiv i partisë;

Hajredin Kuçi, udhëheqës i Departamentit për Politika Programore;

Enver Hoxhaj, udhëheqës i Departamentit për Marrëdhënie Ndërkombëtare;

Elmi Reçica, udhëheqës i Departamentit për Çështje të Diasporës;

Sami Lushtaku, udhëheqës i Departamentit për Vlera të Luftës;

Xhavit Haliti, udhëheqës i Departamentit për Grupe të Interesit;

Migjen Kelmendi, udhëheqës i Departamentit për Media dhe Rrjete Sociale;

Muzafer Shala, udhëheqës i Departamentit për Rini dhe Inovacion;

Safete Hadërgjonaj, udhëheqëse e Departamentit Financa dhe Anëtarësi;

Bajrush Xhemajli, Udhëheqës i Departamentit për koordinim me deputetë, ekzekutivin dhe asamblistët;

Blerta Deliu-Kodra, udhëheqëse e Departamentit për Çështje Gjinore.