Këshilli i BE-së miraton rritjen e tarifave të vizave

Këshilli i Bashkimit Evropian (BE) ka miratuar rregulloren që parasheh rritjen e tarifave për aplikim për viza nga 60 në 80 euro, transmeton Anadolu Agency (AA).

Siç njoftoi Këshilli, me rregulloren e re do të bëhet ndryshim në vizat e udhëzimit të cilën BE-ja e zbaton ndaj 100 vendeve dhe në vend të 60 eurove, tarifa do të rritet në 80 euro.

Ndërkaq, aplikimet për viza do të mund të bëhen edhe gjashtë muaj para udhëtimit.

Rregullorja e cila më herët është miratuar nga Parlamenti Evropian (PE), do të hyjë në fuqi gjashtë muaj pasi të publikohet në Gazetën Zyrtare të BE-së. /Anadolu Agency/