Kështu proteston qytetari kundër betonizimit të plazhit në Sarandë!

Qytetarë dhe anëtarë të shoqërisë civile janë mbledhur sot përpara plazhit të Çentralit në Sarandë për të kundërshtuar punimet që po bëhen aty.

Prej disa ditësh firma kontraktore Fusha shpk ka nisur punimet në plazh duke e sjellë atë në nivelin e shëtitores. Protestuesit kundërshtojnë hedhjen e zhavorit në plazhit historik të sarandiotëve. Ky plazh është bombarduar me inerte në vitet e fundit ndërsa kryetari i bashkisë Adrian Gurma sqaroi ditën e djeshme se punime aty do të shërbejnw vetëm për të ndërtuar kantierin e punime, por kjo nuk i ka bindur qytetarët të cilët janë të vendosur në mbrojtjen e plazhit.

Me thirrjet “Mos ma prek Çentralin” qytetarët kanë qëndruar për një orë përpara plazhit. Prej ditësh kanë nisur peticionet online , kurse ditën e hënë ata kanë premtuar një tjetër protestë para Bashkisë Sarandë. / Lapsi.al