Kjo është marrëveshja për Energjinë mes Kosovës dhe Serbisë (DOKUMENT)

Kosova dhe Serbia janë pajtuar për miratimin e udhërrëfyesit për zbatimin e Marrëveshjeve për Energjinë në kuadër të dialogut të Brukselit.

Kështu ka njoftuar përfaqësuesi special i dialogut Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, raporton Indeksonline.

Bëhet fjalë për energjinë që shpenzojnë serbët në veri e nuk e paguajnë.

Në marrëveshjen që ka publikuar Lajçak, thuhet se ZRRE do t’i lëshojë licencën për furnizim Elektrosever, pronare e cila është Serbia.

Kjo kompani e re do të furnizojë me energji dhe mund të ofroj shërbime të distribuimit për konsumatorët në katër komunat me shumë serbe të pjesës veriore dhe mund ta ketë mundësinë që të blejë dhe shes energji në tregun e hapur.