Kjo është renditja e partive në fletëvotim

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) sot ka bërë tërheqjen e shortit për renditjen e subjekteve politike në fletëvotimin e zgjedhjeve të 14 shkurtit 2020.

Tërheqja e numrave nga 111-138 për renditje në fletëvotim është bërë nga përfaqësues të subjekteve politike.

Si rezultat i kësaj, kjo është renditja e pesë subjekteve më të mëdha politike:

Lëvizja Vetëvendosje-127

Lidhja Demokratike e Kosovës-132

Partia Demokratike e Kosovës-134

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës-135 dhe

Nisma Socialdemokrate-121.

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka u shpreh se KQZ është e përkushtuar që të siguroj një proces zgjedhor mbi bazën e Kushtetutës dhe ligjeve.

Kujtojmë se zgjedhjet e parakohshme parlamentare do të mbahen më 14 shkurt 2021. /Telegrafi/