Kryeministri hungarez: Do të isha krenar po të isha serb

Kryeminstri hungarez, Victor Orban duket se ka nostalgji për kohën e ish-Jugosllavisë.

Duke folur për anëtarësimin e Serbisë në BE, Organ ka thënë se hungarezët e kujtojnë kohën se si në një kohë jetohej shumë mirë dhe me standard të lartë në Jugosllasvi, transmeton lajmi.net.

“Ne e dijmë çka ishte Serbia dhe çka mund të bëhet.  Nëse ka diçka pozitive për Serbinë, është në vizionin e Hungarisë”, ka thënë ai.

Sipas tij, kur vije puna te zgjerimi i BE-së, Serbia është shteti kyq me të cilën duhet të mburret BE-ja.

Madje sipas tij, ai do të ishte shumë krenar po të ishte serb.