Kur vendoset për hapjen e kufijve ajror dhe tokësor të Kosovës

Shefi i kabinetit të Ministrit në detyrë të Infrastrukturës dhe Ambientit, Alban Zogaj ka deklaruar se në javën e parë të qershorit do të vendosin për hapjen e kufijve tokësor dhe ajror.

“Faza e tretë e hapjes do të fillojë prej 1 qershorit e tutje dhe ne po shpresojmë shumë që gjatë javës së parë të kemi diskutime serioze për të parë se si do të hapen kufijtë dhe më pastaj me automatizëm dot’ i hapim edhe fluturimet dhe aeroportin. Kështu që unë po vlerësoj se kjo javë e parë e qershorit do jetë kyçe për të marrë një vendim i tillë. Pra akoma nuk është marrë një vendim i tillë, akoma nuk e kemi një datë të saktë se kur do ndodhë kjo. Por qershori është kyç… Ne po varemi dhe jemi në koordinim me MSH dhe IKSHP-në në mënyrë që me na e dhënë dritën e gjelbër dhe kur mund të vazhdojmë tutje me fazën e tretë dhe me hapje eventuale të kufijve dhe fluturimeve”, deklaroi Zogaj.

Përndryshe, Qeveria e Kosovës më 13 mars, ka mbyllur kufijtë tokësorë për shkak të mos përhapjes së pandemisë. /Telegrafi/