Ky është turku që u gjet i vdekur në Prishtinë, me identitetin e dy kosovarëve

Nehat Nimani, ishte shokuar kur e kishte marrë lajmin se një shtetas turk ishte gjetur i vdekur në një banesë në Prishtinë. Tronditjen ia kishte shkaktuar fakti se i vdekuri mbante identitetin e vëllait të Nehatit, Lavdimit i cili jeton në Suedi.

Ai nuk po mund ta kuptonte se si ky turk i vdekur i kërkuar nga Interpoli për trafikim droge, në banesën e të cilit ishin gjetur 113 kilogramë heroinë, kishte emrin, mbiemrin, datën e lindjes, vendin e lindjes dhe numrin personal të vëllait të tij.

Të vërtetën e kishte kuptuar disa javë më vonë, kur një polic i kishte telefonuar për t’i treguar se vëllait të tij, i ishte vjedhur identiteti dhe i ishte shitur një trafikanti të drogës, shkruan Insajderi.

I shpalluri në kërkim, Nejdet Cesuroglu alias Lavdërim Limani, i dyshuar si pjesë e një grupi të madh trafikantësh të drogës, ishte gjetur i vdekur më 2 dhjetor të vitit të kaluar në një banesë në Prishtinë.

Përveç përvetësimit të identitetit të Lavdim Nimanit, Nejdet Cesuroglu kishte marrë edhe identitetin e Ljuljzim Shalja, një kosovar tjetër që jeton në Londër.

Nëpërmjet grupeve të krimit të organizuar të lidhura me Ministrinë e Punëve të Brendshme, ai ka arritur që me të njëjtën fotografi dhe të njëjtat shenja të gishtërinjve të marrë dy shtetësi me të gjitha dokumentet në Kosovë, shkruan Insajderi.

Certifikata e lindjes e Lavdim Nimanit

Nehat Nimani, (1983) nga fshati Çabër mbanë në duar certifikatën e lindjes së vëllait të tij, Lavdimit, i cili jeton në Suedi që nga viti 1992.

Certifikata që mbanë në duar dëshmon ekzistencën e të vëllait me të gjitha të dhënat e nevojshme.

“Vllau nuk ka pasur dokument deri në 2017, kur iu ka dashtë me u martu me një vajzë të Klinës. E ka provu me nxjerrë certifikatë në Çabër, por nuk ka mundur ta marrë sepse kanë kërkuar një dokument të paraluftës të cilat na janë djegë. Ka shkuar në Klinë dhe e ka marrë certifikatën dhe ka ba kunor”, shpjegon ai.

Nehati, i cili arrin të sigurojë ekzistencën e familjes me shitje drush, tregon se një vit më herët e ka kuptuar se një turk e ka identitetin e vëllait të tij.

“Unë vjet kam ni që një turku i është dhanë identiteti i vëllaut. E kam njoftu vëllun. Më ka thanë s`di kurrgja. E kemi lanë pak si mas dore. Vëllu ka ardhë dy herë mas këtij rasti përmes aeroportit në Kosovë, por që asnjëherë se kanë kontaktu, as policia as kërkush”, shton ai, i shqetësuar me mundësinë që edhe vëllai i tij mund të pësojë nga kjo gjë.

Ai, madje thotë se kurrë vëllai i tij nuk është thirrur për të dhënë dëshmi.