Lëviz pak anija gjigante që ka ngecur në Kanalin e Suezit, po shqyrtohet mundësia e shkarkimit të mallrave

Një anije e madhe mallrash që u përplas dhe bllokoi trafikun në Kanalin e Suezit është çliruar pak nga balta.

Sterna dhe pjesa e timonit janë zhvendosur, por është ende e pasigurt se kur mund të zhbllokohet dhe të kthehet në drejtimin e lundrueshëm të kanalit.

Por është bërë përparim i vogël në përpjekjen për ta kthyer anijen në pozicionin e saj normal, konfirmuan zyrtarët e Kanalit të Suezit dhe njoftuan se anija mund të lëviz shpejt nga vendi ku ka ngecur.

Më parë ishte njoftuar se autoritetet egjiptiane nuk përjashtojnë problemet teknike ose gabimet njerëzore si shkak të bllokimit të anijes së mallrave që e bllokoi Kanalin e Suezit, një nga rrugët më të ngarkuara ujore. Anija Ever Given, e cila lundron nën flamurin Panamez, devijoi nga rruga e saj të martën në një pjesë të ngushtë të kanalit gjatë një stuhie rëre. Anija me gjatësi 400 metra po rrugëtonte nga Kina për në Roterdam.

Kreu i Administratës së Kanalit të Suezit, Osama Rabae, tha të shtunën se era e fortë dhe stuhia e rërës nuk janë shkaqet e vetme të ngecjes së anijes.

“Një problem i tillë kompleks përfshin disa faktorë. Mund të jetë se ka pasur problem teknik ose gabim njerëzor. Unë nuk mund ta përcaktoj shkakun e saktë derisa të përfundojë hetimi”, tha Rabae.

Ai shpjegoi se gjatësia e madhe e anijes e bënte të vështirë për ta shtyrë atë përsëri në lundrim, dhe se i gjithë veprimi u bë më i vështirë nga baticat, toka e fortë dhe shkëmbore në të cilat anija u bllokua. Ai u shpreh i painformuar për të pasur një parashikim se kur do të lëvizte anija dhe se kur do të mund të kalonin anijet e tjera. Aktualisht, 320 anije janë duke pritur të kalojnë përmes Kanalit të Suezit.

Rabae tha se ai do të përpiqen ta lëvizin anijen Ever Given përsëri me ndihmën e një traktori, megjithëse ai operacion dy ditë më parë nuk dha rezultate.

Tetë tërheqje gjigante morën pjesë në përpjekjen për ta hequr anijen. Ekziston gjithashtu mundësia e heqjes së ngarkesës nga anija për ta bërë “më të lehtë” nisjen.

Vlerësohet se për shkak të bllokadës, çdo ditë presin të lëvizin mallrat me vlerë 9.6 miliardë dollarë. Rreth 12% e tregtisë globale zhvillohet përmes Kanalit të Suezit.

Kanali i Suezit, i gjatë 193 kilometra, lidh Mesdheun dhe Detin e Kuq dhe është rruga më e shkurtër ujore midis Azisë dhe Evropës.

Të paktën 18,000 anije kalojnë nëpër të çdo vit.

Kanali i Suezit është një nga burimet kryesore të të ardhurave të Egjiptit, së bashku me turizmin dhe remitancat. Në vitin 2015, Egjipti hapi një zgjatim prej 35 kilometrash që shkon paralelisht me kanalin historik të hapur më 1869.

Zgjatimi lejon trafik dykahësh përgjatë kanalit që më parë ishte njëkahësh dhe është krijuar për të zvogëluar kohën e pritjes së anijes.

Autoritetet egjiptiane kanë parashikuar që kalimi i ri do të rrisë të ardhurat vjetore të Kanalit të Suezit nga 5 miliardë dollarë në 13 miliardë dollarë deri në vitin 2023.

Të ardhurat nga lejet e kalimit arritën 5.6 miliardë dollarë vitin e kaluar. /Express/