Lista me 423 rastet nga të gjitha komunat e Kosovës me COVID-19

Edhe sonte nuk ishte ditë e mirë për Kosovën sa i përket numrit të te prekurve me coronavirus. 36 tjerë dolën pozitiv ndërkohë që edhe pesë u shëruan.

Këta 36 pozitiv dolën nga mbi 170 testime të kryera. Nga data 8 shkurt deri më 15 prill, sot, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK janë testuar gjithsej 3.720 mostra të dyshimta në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre, pozitive rezultojnë gjithsej 423, me 9 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese e 71 të shëruar. Rastet e para janë shënuar më 13 Mars në Viti e Klinë.

Por kush janë komunat me më së shumti të prekur.

Malishevë 70
Ferizaj 66
Prishtinë 51

Prizren 28
Mitrovicë e V. 25
Gjilan 24
Vushtrri 23

Kamenicë 23
Viti 21
Suharekë 16

Gjakovë 14
Zveçan 13
Hani i Elezit 7
Leposaviq 6
Pejë 6
Klinë 4
Fushë-Kosovë 4
Podujevë 4
Zubin Potok 4
Skenderaj 4
Lipjan 3
Gllogoc 1
Istog 1
Obiliq 1
Rahovec 1
Shtime 1
Deçan 1