Mali i Zi për 6 muaj jep afër 20.000 leje për punësimin e të huajve

Prej janarit e deri në fillim të muajit gusht, Ministria e punëve të mbrendshme e Malit të Zi ka dhënë rreth 19.500 leje pune për të huajt.

Numri më i madh i tyre janë nga Serbia,2340, Bosnja e Hercegovina 329, Kosova 222, Maqedonia 190 dhe Shqipëria 101.

Sipas të dhënave të Entit për punësim, shumica e të huajve janë punësuar në hoteleri dhe sektorët e tjerë të shërbimit, kurse zanatet më të kërkuara janë ato të kuzhinierëve, kamarierëve dhe pastrueseve. / TV Teuta