Maqedonia e Veriut shqyrton mundësinë, që t’i heqë testet nga e hëna për Kosovën

Komisioni për sëmundje infektive (KSI) do të diskutojë gjatë vikendit për heqjen e masave kufizuese për vendet e rajonit.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, ka deklaruar se lehtësimi nënkupton edhe heqjen e PCR testeve për Kosovën, Malin e Zi, Bosnjën dhe Serbinë.

Rekomandimi i KSI-së duhet miratuar në Qeveri, pastaj lëvizja e lirë pritet të nisë nga e hëna e ardhshme.