Marinsat shqiptar falenderojnë gjeneralin amerikan që ndihmuan në çlirimin e Kosovës

Në SHBA dje është mbajtur ceremonia tradicionale Marine Corps Ball.

Në këtë event të rëndësishëm ushtarak kanë marrë pjesë edhe katër marinsat shqiptaro – amerikan, Marko Kepi, Kristjan Dusaj, Arlind Fejzulla dhe Anxhelo Stroni.

Ata kanë takuar dhe falenderuar gjeneralin amerikan John A. Toolan Jr. i cili ishte pikërisht ai që planifikoi sulmet kundër Serbisë për çlirimin e Kosovës.

Gjenerali amerikan iu drejtua djemve shqiptar duke u thënë “ “krenohem me ju dhe me suksesin tuaj nga lufta e UÇK”s në Pavarsinë e Kosoves dhe tashmë qe nuk jeni me veç nje popull që ne luaftuam ta çlirojmë, por së bashku po i shërbojmë globit”.

Marinsat shqiptar nuk harron edhe ta bëjnë një fotografi duke bërë simbolin e shqiponjës dy krenare.