Teknika e mësuar nga rruga

Për zhvillimin e tij, ishte ndoshta më shumë pengesë që ata e quanin në atdheun e tij në Kosovë në moshën 12 vjeçare, si Messi i ri që kur u zgjodh si më i miri në vitin 2011 në një kamp të të rinjëve nën pjesëmarrjne e 200 fëmijëve dhe u lejua të stërviste me AC Milan. Deri atëherë ai vetëm filloi të luante në rrugët e Prishtinës. “Me disa gurë, me porta imituese, dhe kur vinte një makinë, ne duhej ta pastronim atë dhe të ndalonim lojën”.

Ai përvetësoi teknikën e tij në rrugë. Edhe sot ai krenohet për këtë: “Meqenëse askush nuk ju thotë se çfarë të bëni, ju mund të dribloni, pasi kjo ju përshtatet, ju jeni plotësisht të lirë”.

Dhe pikërisht ky është problemi i tij sot. Se ndonjëherë ai humbi në momentin e duhur për shfaqje. Por nën trajnerin Koller, vorbulla ka bërë progres. Një javë më parë në ndeshjen e Kupës kundër Stade Lausanne, pasi Basel ishte në vështirësi, Zhegrova u fut në lojë si zëvendësues dhe me shpejtësinë e tij të driblimit nxori ekipin e tij nga kriza. Gjithashtu të dielën kundër Xamax, ai shkëlqeu sërish.

Loja me Getafen, shansi për ta treguar veten

Krahasimet me Messin nuk e shqetësojnë më atë. “Unë jam Edoni, jo Messi”, thotë ai. Sigurisht, kjo nuk e ndalon atë të vendosë synime të larta. Ai ende ëndërron për Barcelonën ashtu siç bëri kur gjuajti topin në rrugët me pluhur të Prishtinës. “Ëndërr e madhe”, thotë ai. “Unë dua të jem një nga lojtarët më të mirë”. Kundër Getafe, në skenën evropiane, ai mund të hedh hapin e parë për atje.