Mediumi izraelit: Serbia e mërzitur me njohjen e Izraelit ndaj Kosovës

Mediumi e përshkruansi “një fitore të madhe të Kosovës, pas përpjekjeve të Prishtinës për të fituar njohje të plotë globale të pavarësisë që e deklaroi më 2008 pas një lufte me Serbinë në vitet e 90’a”.

Sipas The Times of Israel, që nga vendosja e marrëdhënieve nga 1991-a, vendet kanë mbajtur marrëdhënie të mira me investimet në rritje të Izraelit në shtetin e Ballkanit.

Në një ceremoni të mbajtur në Zoom në Jeruzalem dhe Prishtinë, Ministri i Jashtëm Gabi Ashkenazi dhe homologia e saj nga Republika e Kosovës, Meliza Haradinaj Stublla, të hënën nënshkruan një deklaratë të përbashkët për zyrtarizimin e lidhjeve diplomatike.

Ministrat e jashtëm nënshkruan dy marrëveshje bashkëpunimi – njëra për të vendosur marrëdhëniet e tyre diplomatike dhe tjetra që kishin të bënin me aktivitetet e agjencisë ndërkombëtare të zhvillimit të Izraelit. /Gazeta Express/