Ndërron jetë gazetari Lekë Zherka

Në moshën 56 vjeçare, ka ndërruar jetë Lekë Zherka, gazetar dhe menaxher në shumë media lokale të Kosovës.

Lekë Zherka si gazetar kishte filluar të punojë në vitin 1985 në Radio Televizionin e Prishtinës. Pas vitit 1999, Zherka ishte drejtor i Radio Kosovës (transmetuesit publik), pastaj drejtor shumëvjeçar në televizionin privat Koha Vision, ndërkaq karrierën profesionale e ka vazhduar në mediumin privat Radio Televizioni 21, raporton Radio Evropa e Lirë.

Lekë Zherka ka punuar si menaxher edhe në kompani të telekomunikacionit dhe në organizata ndërkombëtare humanitare që kanë vepruar në Kosovë.

Zherka, do të varroset në Prishtinë, të dielen në ora 13.00

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, përmes rrjetit social Facebook, ka shprehur ngushëllime për humbjen e Zherkës. /Radio Evropa e Lirë; link: https://www.evropaelire.org/a/30000998.html/