Ndërron jetë kompozitori i njohur kosovar Gjergj Kaçinari

Ka ndërruar jetë kompozitori i njohur kosovar, Gjergj Kaçinari.

Lajmi për vdekjen e tij u bë i ditur nga familjarët në rrjetet sociale.

Ai  u lind me 25.04.1939 dhe ishte kompozitor i muzikës argëtuese, serioze dhe asaj të filmit e teatrit, shqiptar nga Kosova.

Gjergji i takon gjeneratës së mëvonshme të pas luftës së dytë botërore të kompozitorëve në Kosovë.

Ka bërë përmbledhje të ndryshme të folklorit dhe i ka pasqyruar ato në drejtime tjera të muzikës. Përpos kësaj këto përmbledhje i ka artikulluar edhe në libra të ndryshem. Një ndër to është dhe libri i titulluar “Margaritarët e këngëve popullore”.

Varrimi i tij do të bëhet të shtunën në varrezat katolike në Prishtinë në orën 14:00. / KlanKosova