Në 700 mijë ka shkuar numri i vdekjeve në botë si pasojë e COVID-19

Më shumë se 700 mijë vdekje që përfshijnë COVID-19, tani janë regjistruar në të gjithë botën, sipas raportit të fundit nga Universiteti Johns Hopkins.

Në përgjithësi, SHBA ka raportuar më së shumti vdekje (156.830), e ndjekur nga Brazili (95.819), Meksika (48.869), Mbretëria e Bashkuar (46.295) dhe India (39.795), raporton BBC.

Vlen të kujtohet se ka sfida në krahasimin e vendeve, të tilla se sa gjerësisht testohen njerëzit dhe nëse llogaritin vdekjet nga virusi në të njëjtën mënyrë, transmeton Telegrafi.

Dallimet në popullatë janë natyrisht gjithashtu të rëndësishme kur bëni ndonjë krahasim. Mbretëria e Bashkuar ka rreth 66 milionë njerëz, ndërsa India ka më shumë se 1.3 miliardë.

Theksojmë se Kosova deri më tani ka regjistruar 9274 raste të të infektuarve gjersa kanë ndërruar jetë 269 njerëz.

Më poshtë është trajektorja e infeksioneve me coronavirus dhe vdekjeve që nga fillimi i pandemisë. /Telegrafi/