Në kuadër të ditës së skenës teatrore në Viti u shfaqën tri komedi

Në Qytetin e Vitisë, gjatë javës së shkuar janë shfaqur radhazi tri komedi të ndryshme dhe atë në kuadër të aktivitetit „Ditët e Skenës Teatrore“.

Me këtë rast në ditën e parë është dhënë komedia “Vrapo pas gruas tënde” nga Teatri Profesionistë i Gjilanit, nën regjinë e Ekrem Sopit. Ndërkaq para publikut vitias në ditën e dytë është dhënë komedia “Koprraci” i Molierit me regji të Elmaze Nura. Përmbyllja e aktiviteteve teatrore në Viti është bërë me dhënien e komedisë premirë “Vëllazëri e Interes” nga Teatri i Qytetit të Vitisë dhe atë në regji të Avdi Lutfiu.

Përndryshe Teatri i Qytetit të Vitisë, është themeluar në vitin 1994 dhe gjatë periudhës së okupimit në vitet e 90-ta, aktorët e kësaj trupe kanë realizuar dhjetëra shfaqje. Që nga viti 2000, teatri i Qytetit ka realizuar komeditë “Me Faqe të Zezë”, “Audicioni”, Njerëzit me Maska”, Mysafiri i Mallkuar” dhe “Romeot e Gjylieta”.Kurse të shtunën nga Teatri i Qytetit të Vitisë u dha premiera “Vëllazëri e Interes” që riktheu aktorët vitias në skenë pas 6 vitesh. Komeditë janë mirëpritur nga publiku vitias me interesim të jashtëzakonshëm.