Në veri masa shtesë të sigurisë për nesër, ky është plani i policisë

Në Kosovë nesër janë zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Për të siguruar siguri për qytetarët në gjithë Kosovën policia ka hartuar planin e saj operativ. Në veri të Kosovës janë në dispozicion 650 oficer të policisë, transmeton lajmi.net.

Kjo është thënë nga zëdhënësi i policisë rajonale në veri, Branislav Radoviq, duke shtuar se policia e Kosovës do të veprojë të dielën në përputhje me një plan operativ të veçantë.

Radoviq i tha Tanjug se vlerësimi i përgjithshëm i situatës së sigurisë në veri të Kosovës karakterizohet si “i mesëm”.

“Procesi i zgjedhjeve do të menaxhohet nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), dhe policia e Kosovës është e angazhuar në siguri,” tha Radoviq.

Ai theksoi që një numër i mjaftueshëm dhe optimal i policëve në veri të Kosovës do të punësohen nesër, si dhe një numër oficerësh policie nga drejtoritë e tjera rajonale për të ndihmuar.

“Policia do të punojë ngushtë me të gjithë aktorët përkatës për të siguruar që zgjedhjet të zhvillohen pa probleme dhe të zbatojnë me sukses planin operacional,” tha Radoviq.

Ai u bëri thirrje qytetarëve dhe u kërkoi atyre që të bashkëpunojnë gjatë ditës së zgjedhjeve, në mënyrë që gjithçka të shkojë sipas planit.

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Kosovë të dielën, me rreth 1.9 milion votues, nga të cilët 117,808 janë nga komunat me shumicë serbe. 58,187 janë regjistër si votues në katër komuna në veri të Kosovës.