Nëse fleni më pak se 6 orë, rritni rrezikun për sulm në zemër!

Disa punime shkencore të realizuara viteve të fundit kanë treguar se personat që flejnë më pak se 6 orë natën e kanë të rritur rrezikun për sëmundje koronare (sëmundje të damarëve të zemrës) dhe sulm në zemër. Ndërsa personat qe flejnë më pak se 5 orë natën përveç kësaj e kanë te ritur edhe rrezikun për diabet.

Image result for sleep

Prandaj mos luftoni me orën biologjike dhe mundohuni të që të i jepni organizmit tuaj kohën e mjaftueshme që të pushoj dhe te ripërtërihet gjatë natës.

Dr. Edis Demiri, Kardiolog pranë Spitalit “Millenium”.