Një anije luftarake e Venezuelës sulmoi një anije gjermane, pastaj ajo edhe u mbyt

Një anije luftarake nga Venezuela sulmoi një anije gjermane, e goditi atë vazhdimisht derisa u mbyt, raporton DW.

Incidenti nuk ndodhi në afërsi të Venezuelës, por në ujërat ndërkombëtare, ku një anije e quajtur RCGS Resolute ishte në shërbim gjatë kohës që ajo u godit.

Përshkallëzimi ndodhi kur një anije luftarake e Marinës së Venezuelës vuri re një anije dhe menjëherë e sulmoi atë dhe e urdhëroi atë të ndryshojë kursin.

Sipas kompanisë së lundrimit me qendër në Hamburg, të shtëna me armë janë dëgjuar shumë, dhe menjëherë pas kësaj dëgjohet një goditje anësore nga anija luftarake e Venezuelës që ishte e qëllimshme, transmeton Telegrafi.

Anija pësoi dëme të vogla, por ajo u fundos.

Kishte gjithsej 32 anëtarë të ekuipazhit në anije, por pa pasagjerë.

Marina nga Venezuela konfirmoi se ky incident ka ndodhur, por ofroi një version tjetër të ngjarjes.

Sipas autoriteteve venezueliane, incidenti ka ndodhur në ujërat e tyre territoriale, afër ishullit La Tortuga.

Kompanitë e lundrimit thonë se e njëjta ka ndodhur në ujërat ndërkombëtare, afër Willemstad, Curacao.