Një votë më shumë për presidentin, bindet Valentina Bunjaku

Deputetja e LDK’së, Valentina Bunjaku, e cila në raundin e parë nuk mori pjesë në votim, tash në përsëritjen e raundit të parë ajo votoi.

Votimi në raundin e parë ka dështuar për shkak të mungesës së kuorumit për të vazhduar në raundin e dytë. Në kutinë e votimit kanë qenë 78 vota, 2 më pak se që është e domosdoshme.

Ndërkohë tre deputetët e tjerë të LDK’së që nuk po votojnë as në raundin e dytë janë: Avdullah Hoti, Agim Veliu dhe Driton Selmanaj.

Gjithashtu si deputet i LDK’së ka votuar edhe Behgjet Pacolli.

Ndërkohë që Albena Reshitaj e AAK’së, ka kaluar në Grupin Parlamentar të VV’së dhe ka marrë pjesë në votim.

Kandidatët për president janë Vjosa Osmani dhe Nasuf Bejta nga Lëvizja Vetëvendosje.

Gjithashtu për të votuar presidentin kanë marrë pjesë edhe komunitetet jo-serbe.

Përfaqësuesi i komisionit për zgjedhjen e presidentit, Sali Syba, ka thënë se janë vetëm 78 deputetë që kanë votuar.

“Në emër të komisionit konstatojmë se në proces të votimit kanë marrë 78 deputetë”, thotë Sali Zyba./Express/