Rrjeti social Twitter, i ekspozuar ndaj kërcënimeve serioze të sigurisë, ka punësuar një nga hakerët më të famshëm në botë për të zgjidhur problemet, nga gabimet inxhinierike deri në përhapjen e dezinformatave.

Kompania të hënën emëroi Peiter Zatko, i njohur zakonisht me emrin e saj të hakerit Mudge, në pozicionin e shefit të sigurisë dhe i dha atij kompetenca të gjera për të rekomanduar ndryshime në strukturë dhe praktika. Zatko do të raportojë tek CEO i Twitter Jack Dorsey dhe pritet të marrë drejtimin pas një analize që do të zgjasë 45 deri në 60 ditë, transmeton Telegrafi.

Në një intervistë për media, Zatko njoftoi se do të shqyrtojë “sigurinë e informacionit, integritetin e faqes në rrjet, sigurinë fizike, integritetin e platformës, i cili ka filluar të ndikojë në abuzimin dhe manipulimin e platformës dhe pjesës inxhinierike”.

Gjatë karrierës së tij, Zatko, ndër të tjera, punoi në projekte speciale të Google dhe mbikëqyri shpërndarjen e projekteve të sigurisë kibernetike në Agjencinë e Avancuar të Projekteve dhe Projekteve të Pentagonit (DARPA).

“Nuk e di nëse dikush mund të rregullojë sigurinë e Twitter, por ai do të ishte në krye të listës time”, tha Dan Kaufman, i cili ishte mbikëqyrësi i Zatko në DARPA dhe tani kryeson Divizionin e Produkteve të Avancuara të Google. /Telegrafi/